Keresés

Hochwechseli beszámolók I.

Bevezetõ "ösztökék" a Stella-listáról

(avagy mitõl tör ki valakibõl az "írhatnék")

 

 

Feladó: Lovranits József <....>

Tárgy: [Stella] hochwechseli tanulságok

Dátum: 2001. július 29. 21:03

 

Tehénországból jöttünk, tanulságokat és szép emlékeket hoztunk....

 

Hát megtettük az elsõ lépést kedves soproni barátaim. Az út gyönyörû volt, az észlelés eredményes volt, és ha ilyen a közepes hochwechseli ég (Androméda GX szabadszemes) akkor milyen a jó ?!!! Mindazon túl szeretném az úttörõ expedíció tapasztalatait közkinccsé tenni, amihez legalábbis én az elkövetkezõkben ragaszkodni fogok.

 

Akkor lássuk:

 

 1. Hideg van.
  Megdöbbentõ élmény volt az autóból kiszállni a júliusi nyárra öltözve (rövidnadrág, póló) az 5 fok hidegre érkezni (észveszejtõ öltözködés következett be). Praktikus a síruha, és a sapkán kívül a felhajtható kapucni. Kesztyûbõl a Dubek biciklis kesztyûje a legjobb. Ujja vége nincs. A forró tea átmelegít, de a lábadat nem. Ezért vastag zokni, téli cipõ, csizma kell.

 2. Élelem.
  Közös koszton voltunk Dubek Lacival és a megsaccolt fejenkénti négy dupla szendvics tövig elfogyott. Még a vésztartaléknak szánt két kenyérsarok és kb. 15 cm kolbász is elkelt. Másnap reggel kb. 9-kor Dubekék lakásán két tojásból rántotta +két kifli, narancslé úgy csúszott le mintha egész éjjel nem ettem volna. El kell hát hinni, hogy hidegben nagyobb kalóriabevitel szüksé-ges. A forró tea helyett úgy gondolom jobb a forró leves (Knorr instant) Vízbõl is a megbecsült mennyiség duplája fogyott.

 3. Gyógyszerek.
  Alapvetõen nem kell, de ha mégis? A közös autó miatt jöjjön haza az egész társaság, mert valakinek baja van? A repülõs betegségek elõjöhetnek. (1743 m!) Érzékeny fül, rosszul sikerült fogtömés megronthatja a többiek hangulatát is.
  Szúnyogcsípésre ne számítsatok.

 4. Tartalék
  Csavar szortiment az összes lepottyantható és elveszthetõ fajtából. (pl. kioldózsinór) elem, akkumulátor, film. Este 10-kor az egyik fényképezõgépem gombakkuja megadta magát. (150 Ft-os befektetés lett volna) Így nem tudtam diázni.

 5. Pára.
  Mindenen folyik a víz. Mindent dobozba, fóliába. Az objektívek okulárok nagyon párásodnak. Dubek nem vette észre és sikerült egy sorozat üres kockát fotózni a párás objektív miatt.

 6. Összecsukható asztal, szék egyszerûen kell. Polifoam, hálózsák jó ha van (Petyus hozott és milyen jól tette!)

Mindezen felül én legközelebb egy parányi kemping gázt is viszek és megpróbálom meggyõzni Dubek Lacit, hogy felejtse már el a köldökzsinórt (elektromos vezeték) az autó és a távcsöve között, mert arra egész egyszerûen nem lehet vigyázni, hogy ne rúgja el az ember. Nem rúgtuk szét, de szerintem ez inkább a szerencsén múlott.

Ennyi jutott eszembe elsõre. Mindenki hozzáírhatja a magáét.

Összegezve szép volt, jó volt. Nagyon jól sikerült felvételeim lettek papírképre az Andromédáról, a tejútról. A "Buckligewelt" a Milkatehenekkel és égig érõ fenyõivel tájfotózásra remek.

Petyus Andris! A szomszéd hegyek, amirõl úgy gondoltuk, hogy nem látszik majd jól, elõírás-szerûen kéklenek a fotókon.

Már sajnálom, hogy nem vettem a fennsíkon a Wetterkoglerhausban egy turistabot cimkét, amit távcsövemre ragasztottam volna.

Auf Wiedersehen nächstesmal Hochwechsel!

Lovra

 

 

Feladó: Bacsardi Laszlo <....>

Tárgy: [Stella] osztrak eszleles

Dátum: 2001. július 30. 14:19

hi!

Elolvastam a Lovra féle beszámolót. Ha valaki összefoglalna az elõzményét is, meg úgy az egészet, akkor az a Lovra-beszámolóval együtt mehetne fel a honlapra, esetleg a Meteorba is elküldhetjük...

Ahoj!

Bacsi

 

 

Feladó: Lovranits József <....>

Tárgy: [Stella] Hws. akik nélkül nem jöhetett volna létre...

Dátum: 2001. július 30. 21:26

Ha a Bacsinak érdekes lenne a beszámoló a hegyi észlelésrõl és az elõzmények is, úgy Gyula érezd megszólítva magad.

Hm...

Szóval öt mezei piros pont Kiss Gyulának a felderítésért, aki nélkül a büdös életben nem találtunk volna oda. Én még most sem találnék oda a parányi falvak és kanyargó hegyi utak között. SZÉP volt GYULA, KÖSZÖNJÜK! Mentél elõttünk, mint bölcs vezetõnk. Éppen csak nem volt kiírva a kis fehér autódra, hogy " Follow Me "

Ugyancsak hála és köszönet Dubek Lacinak a furgonért és a szállításért, mert a holmit bizony önzetlenül szállította. A két pupák (Lovra és Petyus) csak nézett ki a fejébõl a gyomorfájdító szakadékok mellett az egy autónyomnyi hegyi utakon. Minden nagyrabecsülésem, hogy egy kisteherautóval így tud közlekedni ott, ahol egy Range Roverrel kellene. Közben meg még egy hauskaffe-ra is meghívta a társaságot.

Szóval, ahogy az oroszok mondják: Vielen dank für die Blumen.....

Lovra

 

 

Feladó: Kiss Gyula <.....>

Tárgy: [Stella] Re: [Stella] Hws. akik nélkül nem jöhetett volna létre...

Dátum: 2001. július 31. 00:16

>Ha a Bacsinak érdekes lenne a beszámoló a hegyi észlelésrõl és az

>elõzmények is, úgy Gyula érezd megszólítva magad.

Most aztán mi a tejutat csináljak..... No majd összevakargatok valamit.

Mindenesetre tûéles A2 Linearom lett, no és egyéb más is

Kis türelmet...

Gyula

 

 

… lám, nem biztos, hogy csak feltûnési viszketegségbõl írogat valaki…

Egy biztos: a fenti sorokat olvasva újra ott érzi magát minden résztvevõ

 

Kiss GyulaUtolsó módosítás:  2008.04.17 23:31