Keresés

A Soproni Corvinus Rádió mûsorából

A fényszennyezésr?l

(Bölcs Bagoly 2009.03.14.)

 

A Corvinus igazán beléphetne már az MCSE-be, hiszen annyit tesz a csillagászatért, hogy minimum "honoris causa" tagsággal tarthatnánk nyilván. Ezúttal a fényszennyezésrõ szólt a mû, s reményünk szerint sokak tájékoztatására szolgált.

Az interjú itt található (16,6 MB, 17'41").

Kiss Gyula

 

"Mi történt, Kiss Úr?!" - avagy gyorsinterjú  a 17P/Holmes kitörésérõl

(Bölcs Bagoly 2007.11.09.)

 

Az ilyen felhõs idõkben dohogó csillagkedvelõknek talán belügye maradna egy extravagáns üstökös kitörése. Vagy mégsem? Horváth Betty "antennái" jelet fogtak valamirõl, s csak elkapott egy telefonos "körre" a tudományos magazinja számára. Hm, Betty szinte már Stella-tagnak számít :-))).

Az interjú itt található (8,0 MB 8' 32").

Kiss Gyula

 

 

A nyári csillagászati lehetõségekrõl 

(Szivárvány -2007.06.19.)

 

Délelõtt villámcsapásszerû telefonhívás: "Kiss úr! Délután a nyári csillagászatról szól a Szivárvány c. mûsorunk, volna szíves...". Atyavilág: ki ez? Nem a "mi Horváth Bettynk!!!" - no mindegy. A rádióval való jó kapcsolat miatt is ráálltam, bár erõsen izgalomba hozott, miért is akar az újdonász(nak tûnt) riporternõ minden áron a felhõs éjjelek csillagészlelésével foglalkozni. Aztán "bekapcs" és mit hallok? Horváth Betty háziasszony-hangja (egybõl megnyugodtam: túl nagy baj tán mégse' lesz!), s az elsõ órában Szalai Tamás 'árasztja az igét'. A másodikban én következtem, majd a harmadikban dr. Almár Iván (ez ugyan ismétlés volt, de nem akárkik közé szorultam... :).

 

Aki hallja, adja át: a Corvinus most is kiválóan propagált bennünket!

 

Szalai Tamás itt hallható (7,3 MB 7' 37"), Kiss Gyula meg ehelyt (9 MB 9' 23")

 

Kiss GyulaUtolsó módosítás:  2009.03.25 15:03